Tip hennepkwekerij bij Statenlid Swierenga bleek onjuist

Donderdagmorgen stond de politie aan de deur van het partijpand van Grunnegers veur Stad en Ommeland. Rond een uur of half elf werd de heer Swierenga verrast door een viertal agenten aan de voor- en achterdeur. Er zou een tip geweest zijn van een hennepkwekerij op het adres in Zuidbroek.
Het partijpand van Grunnegers veur Stad en Ommeland is tevens het woonadres van de familie Swierenga. Na een vluchtige inspectie van het pand werd er geconstateerd dat er niets verdachts te vinden was.

“Het zal wel aan onze campagne poster liggen”: zegt de heer Swierenga. We willen graag de teelt van cannabis legaliseren en hebben het hennepblad ook in onze poster afgebeeld. De politie verontschuldigde zich nog met de reden dat ze elke tip toch wel controleren moeten met het oog op brand gevaar. Juist dit probleem is voor de nieuwe partij ook één van de uitgangspunten voor legalisatie. Omdat veel mensen door geld problemen, of om het lucratieve zich tot het thuis kweken laten verleiden, worden ze vaak speelbal van criminele organisaties, stelt Jacco Swierenga. Deze criminelen zorgen voor de lampen en het kweek materiaal, waarbij ook niet geschuwd wordt om de energie meter te omzeilen met alle brandbare gevolgen van dien. Daarom wil de partij een andere aanpak hiervan.
Wie getipt heeft? “Geen idee, maar ’t is zonde van de inzet van politiekracht en zonde van het geld dat dit kost”, aldus de heer Swierenga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *